• Nina

Ninas lavkarbobrød

Dette brødet er superenkelt å lage og helt uten korn. Passer perfekt til deg som ikke skal spise så mye karbohydrater, eller som er intolerant mot gluten.

Dette er et godt og blodsukkervennlig brød. Smak og konsistens minner mye om "vanlig" brød og føles ikke klissete som mange lavkarbobrød kan gjøre.


Du trenger:

  • 2 dl linfrø

  • 1 dl sesamfrø

  • 1 dl gresskarkjerner

  • 3 ss chiafrø, kan utelates

  • 2 ts bakepulver

  • 2 ss fiberhusk

  • 1 ts salt

  • 4 - 5 egg

  • 2 dl vann

Mal alle frøene til mel i en blender, tilsett bakepulver, fiberhusk og salt og bland godt. Tilsett eggene og vann og bland sammen. Hell alt over i en bakepapirkledd brødform og stek i 1 time og 20 minutter på 180 grader.


Når brødet er avkjølt, skjær det i tynne skiver og frys ned. Det holder seg ikke så lenge i romtemepratur, men tiner raskt når du tar ut skiver.


Spis med valgfritt pålegg.


773 visninger